Пловдивчанин сигнализира за изтрита маркировка на кръстовището на Герджика, която е

...
Пловдивчанин сигнализира за изтрита маркировка на кръстовището на Герджика, която е
Коментари Харесай

За да не се изтрепем: Възстановете маркировката на моста на Герджика!

Пловдивчанин алармира за изтрита маркировка на кръстовището на Герджика, която е ориентирала водачите по какъв начин да се движат " диагонално ", с цел да не основават заплаха за себе си и за чакащите на прословутата спирка, станала печално известна с не един случай. Той упорства да се направи още веднъж маркировката, " че ще вземем да се изтрепем ".

Ето какво написа във Фейсбук Мариан Главчев:

" Преди няколко месеца лентите в кръстовището бяха нарисувани, че не вървят в права линия (както сме свикнали), а вървят малко диагонално. Този диагонал е с цел да не се навлиза в спирката и с цел да се употребяват и междинна, и дясна лента при придвижване напряко, без да има конфликтна точка между тях. Иначе, при придвижване в права линия, от дясна лента, се навлиза в спирката.

Тази маркировка би трябвало да се вижда доста добре, само че се изтърка и в този момент всеки кара както си желае - един диагонално, различен в права линия, а много коли не престават в права линия от лява лента, при червен светофар за ляв завой.

Хубаво е дори от горната страна да има и знак за това, че лентите са диагонално. "

Много пловдивчани поддържат сходно искане, пък и безкрайните произшествия на това място приказват сами по себе си. Надяваме се, че зам-кметът по превоза в Пловдив Тодор Чонов и Организация и надзор на превоза ще се самосезират и ще вземат отношение по проблема, който не изисква кой знае какви средства и старания.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР